Leestijd: 2 minuten

Slapen moeten we allemaal. Daarom beschrijf ik in dit artikel er ervaring voor, tijdens en na het slapen.

Voor het slapen
Voor het slapen merk ik dat ik vaak onrustig ben in mijn hoofd. Ik denk dan na over Devoked en hoe ik dat tot een succes kan brengen. Soms pieker ik ook. Dat werkt allen niet bevorderend voor het in slaap vallen. Daarom is het handig om eigenlijk het liefste een vaste bedtijd te hebben en een vaste tijd te hebben om op te staan. Ik heb dat op dit moment nog niet. Tevens is het goed om het brein af te remmen voor ik in bed ga liggen om te slapen. Een vorm van meditatie heeft goed gewerkt in het verleden. Alles wat de transitie tussen wakker en slapen te vergemakkelijken.

Wat ook niet helpt is als je voor het slapen nog trek krijgt. Ik kan dan bijna onmogelijk in slaap vallen. Daarom moet ik daar rekening mee houden, omdat ik anders ineens het seintje krijg om te gaan eten. Dan moet ik weer uit mijn bed. Broodje smeren, etc. Heel veel meer handelingen dan dat ik direct in slaap zou vallen.

Tijdens het slapen
Tijdens het slapen word ik soms wakker om te plassen of omdat ik dorst krijg. Ook kan ik zomaar wakker worden.

Na het slapen
Wakker worden is het eerste wat je ‘doet’ als je niet meer slaapt. Maar dat betekent nog niet dat je gelijk opstaat. Opstaan is vaak pas iet dat later gebeurt dan het wakker worden. Om dit te vergemakkelijken is een ‘trigger’ handig. Een seintje dat je moet opstaan. Een bepaalde reden om op te staan.

Als je eenmaal bent opgestaan begint de dag. Waarbij het afhankelijk is per persoon wat die gaat doen.

In mijn geval zijn dat de volgende dingen:

  • Aankleden
  • Toileteren
  • Router aanzetten
  • Thee zetten
  • Bril opdoen
  • Gezicht schoonmaken

Het liefste wil ik natuurlijk dat het allemaal soepel verloopt in de ochtend.

  • Filter een ervaring

  • Met:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

  • Filter een ervaring

  • Met:

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen