Leestijd: 2 minuten

Een contentstrategie is de strategie over de content die gebruikt wordt. Content kun je op verschillende manieren laten zien. In dit artikel beschrijf ik de stappen voor een contentstrategie voor een website.

Contentstrategie voor de website

Teksten

Een website heeft een goede introductie nodig. Beschrijf in het kort waar de website over gaat en/of wat aangeboden wordt op de website. Let er op dat het taalgebruik moet aansluiten bij de gebruiker van de website.

Het gebruik van titels en onderschriften. Het onderschrift moeten de titel verduidelijken of specificeren. Een pagina op de website hoeft niet per sé een onderschrift te hebben als de titel goed genoeg is. Zorg er voor dat je titels duidelijk genoeg zijn. Titels van pagina’s zijn idealiter getest met mensen buiten het bedrijf, of potentiële gebruikers van de website.

Bronvermelding: https://yoast.com/headlines-taglines/

Afbeeldingen

De afbeeldingen die gebruikt worden moeten aansluiten bij het onderwerp van de pagina als ook bij de website zelf.

Volgens Google wordt visual search echt een ding en is het daarom goed om afbeeldingen te gebruiken in de content van de website.

Het gebruik van afbeeldingen kan gaan van een gratis stockfoto tot een eigen gemaakte of ontworpen afbeelding. Zolang het maar de boodschap versterkt van de tekst.

Het is verstandig om eerst te bepalen hoe groot de afbeelding moet zijn in het eindresultaat en het dan van te schalen op dat formaat. Anders moet je eerst een grote afbeelding laden en vervolgens het verkleinen. Kost allemaal tijd extra rekenkracht en verhoogt daarmee de laadtijd.

Waar je de afbeelding plaatst is ook belangrijk. Zo is het goed om content dat bij elkaar hoort – in dit geval tekst en een afbeelding – bij elkaar te plaatsen, zodat de link automatisch wordt gelegd tussen de twee soorten content.

Bestandsnamen zijn belangrijk. Omdat een bestand ook kan worden gelezen door internet spiders is het handig om deze ook goed te betitelen. Zorg dat het zoekwoord dat gebruikt wordt om op de pagina te komen ook in de bestandsnaam terugkomt.

Bestandstpyes zijn ook belangrijk voor afbeeldingen zijn WebP afbeeldingen het lichts. Daarvoor kun je de https://squoosh.app gebruiken. Ook is het aan te raden om SVG voor logo’s en iconen te gebruiken, zodat je ze kunt verkleinen zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Bronvermelding: https://yoast.com/image-seo/

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

  • Ervaar de beleving als

  • Met:

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen