Inhoudsopgave
Leestijd: 2 minuten

Het leek mij een leuk idee om een gifje in mijn e-mail te maken. Dat komt omdat ik al een tijdje zie hoe e-mail nog steeds een super grote rol speelt in hoe je met mensen communiceert.

Ik ga hieronder een aantal voorbeelden laten zien die illustreren wat ik bedoel. Om dit te illustreren zal ik gebruik maken van animated content of eigenlijk gifjes in mijn post. Hoe ik dat geleerd heb hoe je een gifje in je kan voegen in een blog lees je hier.

Ik kan dus ondertussen een gifje maken. De vraag is nu. Hoe krijg ik een gifje in een e-mail?

Dat hangt er denk ik van af welke mail je gebruikt. Ik gebruik bijna altijd Gmail. Echter, denk ik ook dat ik ga bekijken hoe dat bij MailChimp kan. Al denk ik dat het bij de laatste makkelijker is dan bij de eerste.

In Gmail

Als ik Google op how to embed a gif in Gmail is dit wat ik krijg:

How to embed a gif in Gmail result:

Ik zie in ieder geval dat het gewoon kan binnen Gmail. Door op de afbeelding knop te klikken, vervolgens op insert link te klikken en dan de link van het gifje te plakken. Daarmee heb je een gifje ingevoegd in Gmail.

Zoals je kunt zien in bovenstaand gifje is dat ik een .giv bestand moet hebben en die simpelweg kan toevoegen aan Gmail.

Vooral dus even opletten op dit knopje in Gmail:

De volgende stap is om een gifje te maken met het logo van Devoked. Daarvoor ga ik het logo via Canvas ontwerpen met verschillende kleuren (de huisstijl) en dan daar een gifje van maken, om die vervolgens in mijn Gmail handtekening kan zetten.

  • Als

  • Met

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen