Leestijd: 2 minuten

Ik wil graag in de handtekening onder mijn mails een gifje van mijn logo in de kleuren van de huisstijl. Daarvoor ga ik in dit artikel beschrijven hoe ik dat doe. Hoe ik daadwerkelijk een e-mail handtekening in Google heb gemaakt lees je hier.

Eerst moet je natuurlijk een naam of logo hebben om iets mee te creëren. Ook heb je een idee nodig van je huisstijl. Dat betekent: welke kleuren wil ik gebruiken? Hoe passen die bij mijn merk?

Ik heb in ieder geval een naam: Devoked. Ik weet wel in ieder geval twee kleuren die ik wil gebruiken, een soort donker blauw en een donkere roze. Dat in combinatie met zwart en wit maakt het denk ik wel mogelijk om een leuke gif te maken.

Lets try:

Ik dacht eerst: ik doe dit met Canva, maar wat nou als ik het eerst probeer met GIPHY zelf. Oja. Maar daar heb je content voor nodig. Laat maar…

Ik gebruik de volgende kleuren:

  • Wit: fff
  • Zwart: 32383B
  • Blauw: 3578F7
  • Roze: EA4F4F

Oke. Dit is het resultaat:

Best heftig toch? Misschien wel te heftig. 

Misschien is zwart-wit en dan rustiger wel mooier. Laat ik dat eens proberen:

Dit is al iets rustiger lijkt mij, alleen hier heb ik de huisstijl nog niet meegenomen. Misschien kan ik dan beter spelen met de kleuren. Ik denk dat ik wel wat moois kan maken. Denk wel echt dat rust goed is voor een gifje in de fouter van een e-mail.

Dit is denk ik wel het verste wat je kunt gaan met het invoegen van een gifje, maar ik heb het hele proces als het goed is van het maken van een gifje in GIPHY helemaal in beeld.

Dat roept bij mij de vraag op of ik ook als feature image een gif kan hebben. Als ik nou mijn logo gifje upload op WordPress, kan het dan is de vraag. Laten we het proberen.

  • Filter een ervaring

  • Met:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

  • Filter een ervaring

  • Met:

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen