Leestijd: < 1 minuut

Hoe wij de dag ervaren bepaalt voor een groot deel ons geluk. De mens is een machine met bepaalde behoeften. Gedurende de dag is het een komen en gaan van behoeften en het vervullen daarvan.

Wat we doen heeft alles te maken met de tijd. Waar willen we onze tijd aan uitgeven? Waar wordt je gelukkig van? Wat levert het meeste op voor jezelf en anderen?

Gedachten komen ergens vandaan. Hoe zit dat dan? Ik bedoel: mijn zelf schrijft toch ook deze woorden? Die zinnen zijn toch gevormd door mijn gedachten? Waar komen die gedachten vandaan? Uit het brein natuurlijk.

Ons brein krijgt visueel ontzettend veel informatie tot zich. Wanneer we wakker zijn, zijn onze ogen geopend. Visueel komt er dus een hoop informatie tot ons binnen. Dit betekent dat wat je zien voor een groot deel bepaalt over wat je denkt.

Ik vind het heel grappig om te zien hoe dat gaat bij kinderen. Kinderen zijn eigenlijk het rijpe brein dat nog niet is aangetast door ervaringen. Dat is mooi om te zien, want de primaire taak en functie van het brein is het herhalen van wat het ziet of hoort. Kleine kinderen praten bijvoorbeeld hun ouders na om woorden te leren.

Dit kopieergedrag komt omdat de mens – ons lichaam – heeft besloten om te willen overleven. Het is een eigenschap die vrijwel alle levende wezens delen, waaronder dus de mens. Het is voor veel mensen onmogelijk om het leven fysiek te beëindigen. Dat is een oerinstinct.

Met andere woorden. Het is dus belangrijk om controle uit te oefenen vanuit het brein om de omgeving waarin je je bevindt aan te passen op wat je wil kopiëren. Zie zoektocht gaat ons allemaal aan, omdat we allen mens zijn.

  • Filter een ervaring

  • Met:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

  • Filter een ervaring

  • Met:

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen