Leestijd: 2 minuten
Inhoudsopgave

Voor

Het schrijven van een brief
Maken envelope
Bedrukken envelope
Versturen envelope

Tijdens

Iedereen ontvangt wel eens brieven. Gevraagd en ongevraagd. In dit artikel wil ik graag meedelen hoe mijn ervaring is met het ontvangen van de brieven van Bank Giro Loterij.

Nu moet ik zeggen dat ik al veel meer brieven heb ontvangen die ik allemaal niet opende, maar goed. Ik heb nu pas de mogelijkheid en de moeite kunnen nemen om hier even kort iets over op te schrijven.

Ik zit namelijk helemaal niet op deze brieven te wachten. En buiten dat ik dat niet fijn vind om te ontvangen, vind ik dat het ook nog eens een verspilling is van het milieu.

Brieven zijn gemaakt van papier en papier komt van bomen. Deze moeten gekapt worden voor papier etc. Iedereen kent het wel. Maar de enveloppen moeten ook bedrukt worden. Dit kost inkt. Ook zonde. Want ik gooi die brieven ongeopend in de oud papier bak.

Jawel, want ik scheid dan wel mijn papier. Maar besef dat het bij heel veel mensen dat niet het geval is. Dat betekent dus dat het papier niet gerecycled wordt en dus verbrand wordt.

Snap je nu een beetje mijn punt? Ongewenste reclame is zo niet meer van deze tijd en ik vind het een kwalijke zaak.

Vanuit een perspectief van de gebruiker (wat ik dus niet ben) moet ik wel toegeven dat ze een duidelijke call to action hebben voor de ontvanger van de brief te openen. Er staat namelijk op de achterkant van de brief: “Maak snel open voor gegerandeerd geld” .

Het woordje snel is goed. Gegarandeerd ook. Lijkt net alsof je echt geld gaat krijgen. Is natuurlijk niet het geval.

Na

Nadat ik de brief heb ontvangen heb ik me natuurlijk eerst verbaast dat ik dit krijg. Ik doe namelijk niet aan dit soort dingen. Vervolgens werd ik lichtelijk boos omdat dit zonde is voor het milieu. Toen schreef ik er dit artikeltje over en ga ook even laten weten dat ik deze post niet meer wil ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen