Podcast bespreking: Eindbazen #217 met Jesse van der Velde

Leestijd: 7 minuten

Deze aflevering van eindbazen met Jesse van der Velde zit stampvol interessante kennis die ik ga bespreken in dit artikel.

Eindbazen introduceert Jesse van der Velde als ‘gezondheidsgoeroe’ die pioniert in het omstreden gezondheidsgebied van de biohacking. Vanuit een intentie om mensen te helpen met hun gezondheid was Jesse een van de eerste online personal trainers in Nederland, met een eerste video op Youtube in 2006/2007. Jesse heeft in totaal 27 boeken uitgebracht, waarvan hij het boek ‘spirituele detox’ helemaal zelf heeft geschreven.

De redenen waarom je aan je immuunsysteem moet werken zijn volgens Jesse om ziekten te voorkomen en om zo oud mogelijk te worden. In het engels wordt de term longevity veel gebruikt voor het zo oud mogelijk proberen te worden. Jesse gelooft hier in en haalt wetenschappers aan die stellen dat de kennis en de technologie zo snel evalueert dat mensen die nu leven waarschijnlijk 150 jaar oud gaan worden, omdat in de aankomende 50 jaar ontdekt gaat worden wat de factoren zijn die de veroudering doen vertragen. In essentie is ouder worden celdeling: hoe meer celdeling er is, hoe sneller je veroudert.

Als we de negatieve invloeden van onze gedachten (stress), de mensen met wie wij ons omringen, van stoffen die ingeademd worden (roken), van dat wat we tot ons nemen; als we dat alles drastisch proberen te verminderen, dan wordt daardoor het proces van celdeling vertraagd.

Jesse van der Velde

Bestudeerd zijn de blue zones: de gebieden op aarde waar de mensen het oudste worden. Dan wordt gezien dat het niet per sé is wat hierboven staat, maar meer bepaald wordt doordat deze mensen leven in een community, waarbij ze samen voor elkaar zorgen. Ze leven veel meer in het moment, in plaats van dat ze dingen aan het doen zijn die hun stress oplevert. Deze mensen leven vaak onder de zon en staat meer in verbinding met de aarde door hun eigen groenten te verbouwen.

Het is daarbij overigens niet het doel om ‘het eeuwige leven’ te hebben met het lichaam, omdat op zielsniveau iedereen het eeuwige leven al heeft. De ziel staat in verbinding met het energetisch lichaam en het fysieke lichaam. Volgens Jesse heb je het eeuwige leven al en heb je waarschijnlijk al meerdere levens gehad hiervoor.

Jesse refereert aan Einstein, die ooit iets gezegd heeft in te trant van: als je 30 minuten hebt om een probleem op te lossen spendeer je 20 minuten aan het vinden van de juiste vraag. Het antwoord volgt dan eigenlijk als vanzelf. Als ondernemer stelt Jesse dat wanneer ze het antwoord niet hebben, dat ze dan de juiste vraag nog niet hebben weten te vinden. Dan heb je nog niet afgevraagd: wat is het probleem nou echt? En wat is vervolgens het probleem achter dát probleem en het probleem daarachter? Deze vragen stellen is volgens Jesse echt leiderschap.

Op de vraag wat er het meeste mist op het gebied van kennis over het immuunsysteem, vertelt Jesse over de darmflora. 70-80% van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Hij vertelt dat onze voeding ons immuunsysteem beschadigt door bijvoorbeeld veel tarwe en suiker te eten. Het microbioom dat in de darmen leeft wordt uit balans gebracht. Volgens Jesse is het microbioom zeer intelligent. Het is in staat om precies te weten wat het lichaam moet doen met wat het binnen krijgt: verteren of uitscheiden. Dit microbioom is pro actief: de productie van seratonine en dopamine start voor een groot gedeelte in de darmen. De bacteriën in het microbioom geven ook signalen aan het lichaam over wat je moet eten. Het lichaam wil altijd overleven en voortplanten. De darmflora vormt zich ook naar wat je eet. Er zijn volgens Jesse grofweg twee soorten bacteriën in de darmflora; goede en slechte. Als je gezonder wilt leven moet je dus eigenlijk beginnen bij balans aan te brengen in de darmflora. Door veel vezels te eten uit groente kun je de goede bacteriën weer terugkrijgen uit gefermenteerde groenten, zoals zuurkool, kefir of kimchi die helpen om de mechanisme in de darmen weer te herstellen.

Er zijn een paar duizend darmbacteriestammen en triljoen darmbacteriën. Het microbioom past zich dus aan op wat je eet. Door alleen maar slecht voedsel te eten sterven deze ‘goede’ darmbacteriestammen af, omdat het lichaam reageert op wat er binnen komt.

Vroeger werd wel verteld dat het lichaam 7 jaar oud was. Er vindt een constante celvernieuwing en -deling plaats. Dat betekent dat het lichaam dat je nu hebt, is opgebouwd in de afgelopen 7 jaar. Echter: tegenwoordig zeggen experts en wetenschappers dat je lichaam ongeveer 3 maanden oud is. Wanneer je vandaag gaat veranderen met anders te denken is dat stap 1. Denken informeert je emoties en emoties informeren je gedrag. Door meer te doen wat goed is informeer je het lichaam om meer behoefte te willen naar meer goed en vallen de slechte dingen automatisch weg. Over 90-100 dagen heb je namelijk een compleet ander lichaam.

Basisprincipes

De basis van gezondheid is enorm geloven in het zelfhelend mechanisme van het lichaam. Je lichaam reageert op je geloofsovertuigingen, je mindset: dat wat je visualiseert, dat wat je droomt, dat wat je gelooft. En het universum reageert daar altijd heel snel op. Hiervoor moet je de subtiele signalen waarnemen en naar je intuïtie kunt luisteren en handelen, dan zul je zien dat de ‘wonderen’ van het leven bijna gebeuren.

Van je darmflora: een reactie op wat je eet en hoe je leeft. Dit duurt ongeveer 3 dagen en het heeft al effect op je darmflora.

En jij dient het leiderschap en de controle om de juiste bron van data (wat je eet en doet) krijgt. De input bepaalt de output.

Uit het bovenstaande lees ik de volgende rangorde / rangschikking:

1. Enorm geloven in het zelfhelende mechanisme van het lichaam
2. Denken ( intentie) informeert emoties
3. Emoties informeert je gedrag (beslissingen nemen / actie)
4. Je gedrag informeert informeert de darmflora (meer groente eten) [Ga gewoon meer doen van wat goed is] Dat informeert je behoefte naar meer goeds.
5. Je darmflora informeert het brein

In bovenstaande opsomming lees ik ook een cirkelbeweging van prikkels van het denken naar het brein.

Joep Schoppen

Fysieke, emotionele en spirituele gezondheid

Medicinale paddenstoelen

Jesse vertelt over plantmedicijnen en medicinale paddenstoelen. Hij vertelt over hoe hij de ‘Chaga’ ‘Reichi’ paddenstoelen. Hij bestudeerde deze paddenstoelen en kwam er achter dat deze paddestoelen enorme immuunregulatoren zijn. Deze paddenstoelen kunnen een immuunsysteem dat overactief is tot rust brengen.

De host van de podcast raadt de volgende documentaire hierbij aan: Fantastic Fungi (deze film staat niet op Netflix), maar is via https://fantasticfungi.com/watch/ te koop.

Voor Jesse was het een logische stap om van fysieke gezondheid meer onderzoek te doen naar emotionele en spirituele gezondheid. Zo vertelt hij over zijn ervaring waar in de ochtend in een zweethut ging zitten en ‘s avonds gingen ze het medicijn nemen. Hij had daar in eerste instantie een naar gevoel bij, maar hij leefde op dat moment al in de overtuiging dat het universum geen fouten maakt; de belangrijkste wet van het universum is de wet van de synchroniciteit: de samenkomst van omstandigheden gebeuren voor jou, niet tegen jou. Hij gelooft in vertrouwen hebben in het grotere geheel. Hij vertrouwde het plantmedicijn, want als je controle probeert te houden, dan ga je het verliezen. De les is dan altijd die van loslaten en overgave, in de flow komen en het medicijn vertrouwen.

Na de ceremonie voelde Jesse drie diepe waarden, die hij nog niet eerder had gevoeld, die op het volgende neerkwamen: als ik dood ga, wil ik de wereld zien in harmonie. De mensheid zien in harmonie met elkaar. Dan hoopt hij de mensheid te zien in gezondheid met elkaar. Dat iedereen in gezondheid leeft. En dat de mensen leven in verbinding met hun echte moeder: moeder aarde.

In een zeer helder visioen die Jesse kreeg, was die van de light body school. Dus hij ging die training in. In het eerste jaar dat hij meedeed vertelde Alberto (cursusleider) over de secret dream. Hij zei de oude sjamanen hadden allemaal een collectieve droom: zij dromen de wereld in wording: zij beseffen zich dat wij de creator zijn van onze realiteit in dit moment; van wat we nu voelen, zien, omdat we de creator zijn van onze eigen perceptie. Je bent dus de creator van je binnenwereld en gezamenlijk van de toekomst van de mensheid.

Je erft niet de wereld van je ouders, maar je leent hem van je kinderen.

Jesse van der Velde

Heling
Wat is heling? In essentie is het het vinden van een nieuw perspectief. Dat brengt de heling. Door een plaatmedicijn krijg je een soort bril op waarmee je nog scherper kan waarnemen van een mogelijke tijdlijn die de mens mogelijk aan het creëren is. Het waarneem van bronnen van informatie die in het morfogenetisch veld beschikbaar is. Of bijvoorbeeld het contact leggen met de spirit wereld, die er altijd is. Spirits zijn er altijd en uiteindelijk geven zij de heling.

Het universum is in directe respons op wat wij leven. Wat jij gelooft vormt zich om jou heen. Hierbij beschrijft Jesse het volgende:

  • We zijn een fysiek lichaam van vlees en bloed wat we kunnen aanraken.
  • We zijn een lichaam van emoties die we kunnen voelen.
  • We zijn een ziel, die het lichaam verlaat wanneer het lichaam sterft en voorbij levens reist.
  • We hebben een lichaam van energie veld / aura wat we bij ons dragen.

Bij de sjamanen is het energieveld leidend. Het energieveld informeert onze emoties, het fysieke lichaam en de (de)activatie van genen: epigenetica. De sjamanen zeggen dat jouw werkelijkheid leeft in het energieveld. En dat wat in het energieveld leeft, kan de sjamaan helen. Dit wordt het luminous energy field genoemd: het lichtgevende veld. De essentie is: wat leeft er in je? Wat voel je en waar is het een reflectie van? Als je stil kunt zijn om te voelen wat er binnen in je leeft, kun je het pas echt voelen. We hebben allemaal het zintuig om dit energieveld te voelen, maar we ontwikkelen het te weinig.

Jesse geeft aan dat wat er met je gebeurt een reflectie is van wat je leeft. Hij vraagt dan ook: ga maar eens een tijdlijn maken met alle gebeurtenissen tussen je geboorte en het nu en geef dan waar de grote momenten in je leven plaatsvonden. Wat waren de grote keerpunten in je leven? Ga vervolgens daar energetisch op invoelen. Waar was die gebeurtenis eigenlijk al ontstaan? Kun je een moment van beslissing voelen van misschien wel jaren eerder.

Ook wordt er nog een onderscheid gemaakt op het gebied van corona, waarin Jesse vertelt dat volgens cijfers van de RIVM 50 mensen onder de 70 AAN corona zijn overleden en alle andere cijfers zijn mensen die overleden zijn MET Corona. In een ceremonie kreeg Jesse een visioen dat moeder natuur zei dat ze wil dat de mens verantwoordelijkheid gaat nemen. Daarbij wordt een soort vision quest gevraagd, waarbij je een aantal dagen in afzondering naar binnen keert in je lichaam om jezelf af te vragen wie je bent en wat je wilt doen.

Ontdek de ervaring

				
					.woocommerce .widget_price_filter .ui-slider .ui-slider-range {

background-color: #fff;

}

.woocommerce .widget_price_filter .ui-slider .ui-slider-handle {

background-color: #fff;

}

.woocommerce .widget_price_filter .price_slider_wrapper .ui-widget-content {

background-color: #000;

}
				
			
				
					<script>

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {
jQuery(function($){
var mywindow = $(window);
var mypos = mywindow.scrollTop();
mywindow.scroll(function() {
if (mypos > 40) {
if(mywindow.scrollTop() > mypos) {
$('#stickyheaders').addClass('headerup');
} else {
$('#stickyheaders').removeClass('headerup');
}
}
mypos = mywindow.scrollTop();
}); }); });

</script>
<style>
#stickyheaders{
-webkit-transition: transform 0.34s ease;
transition : transform 0.34s ease;
}
.headerup{
transform: translateY(-110px); /*adjust this value to the height of your header*/
}
</style>
				
			

Long Read

nu slechts 4,70!

Uren
Minuten
Seconden

In winkelmandje tekst aanpassen

Met deze code in je functions.php verander je de tekst van de knop: in winkelmandje. add_filter( ‘woocommerce_product_single_add_to_cart_text’, ‘md_cart_button_text’ ); function md_cart_button_text() { return __( ‘Direct

Lees verder »

Interactive Cloud Maps

Interactive Cloud Maps Alle categorieën Board(2) Geen categorie(3) Interactieve Cloud Map(4) Kaarten(0) Onderzoek(6) Ontwikkeling(4) Optimallisatie(1) Tracker(2)

Lees verder »

Webshop UX

Pagina Favicon Titel Omschrijving Headers Menu’s Mega menu Horizontaal Verticaal (zij-balk) * Artist Chocolate Notes * Onderzoeken Ontwerpen Ontwikkelingen Dropdown Logo’s Homepagina Landing Scrollen Klikken

Lees verder »

Boek / boekbeleving

De boekbeleving bestaat zoals iedere beleving uit voor, tijdens en na met als tegenpool de voor- en achterzijde van de beleving. Schematisch is dat: Voor

Lees verder »

RSS-fout melding in WordPress

In het dashboard van WordPress zie ik deze melding: RSS-fout: A feed could not be found at `http://reduxframework.com/feed/`; the status code is `404` and content-type is

Lees verder »

Header scroll effect.

Stap 1. Om de header te laten verdwijnen wanneer je naar beneden scrolt, daarvoor moet je de volgende HTML toevoegen. Voeg deze HTML code toe

Lees verder »

Een webshop maken

In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in het maken van een webshop. In korte tijd leer je hoe je een webshop

Lees verder »

Een mandaat, wat is dat?

Ik hoor het woord ‘mandaat’ steeds vaker terugkomen als het gaat om politiek, maar wat betekent dit eigenlijk? In dit artikel ga ik het uitzoeken

Lees verder »

Slapen

Slapen moeten we allemaal. Daarom beschrijf ik in dit artikel de ervaring voor, tijdens en na het slapen van de gemiddelde mens. Voor het slapenVoor

Lees verder »

Tools

Tools Tools helpen bepaalde dingen vast te leggen, zodat je er later op kunt terugkijken met een analytisch oog. 

Lees verder »

Wat is epigenetische neurogenese?

Wat is epigenetische neurogenese, en wat betekent het eigenlijk? Definities De stam van epigenetisch(e) is epigenetica en de stam van neurogenese is neurogenetica. Wat betekenen

Lees verder »

Nadenken over afval

Mensen produceren afval en dat afval, daar moet iets mee. Nu is het nog zo dat wij dat zelf moeten fixen, maar hoeveel chiller zou

Lees verder »

Devoked header

De Devoked header vereist op dit moment nog twee dingen. Aan de ene kant moet het een mega menu krijgen om de Ervaar een beleving

Lees verder »

MovingMatters Redesign

In dit artikel wordt een redesign beschreven voor de website van MovingMatters.nl. Het huidige ontwerp is afgerond in oktober 2020. Dit betekent dat het ontwerp

Lees verder »

Website redesigns

For dutch click here. Website redesign are essential for the experience of the end-user. To understand the redesigning process user interfaces on the web, we

Lees verder »

Pop-up call to action

Ik ga proberen om een pop-up te laten verschijnen voor een relevant e-book. Dit wordt getriggert door een stukje tekst in een bericht. Misschien lukt

Lees verder »

Citaten opmaken in WordPress

Om citaten op te maken met CSS moet je deze code invullen: blockquote { Vervolgens kun je zelf CSS toevoegen, zoals border-left:3px solid #428bca;padding-left:10px Zo

Lees verder »

Wat zijn neurotransmitters?

Iedereen kent wel de ‘stofjes’ die in je hoofd zitten zoals dopamine, adrenaline of endorfine. Dit zijn allemaal neurotransmitters en ik ga in dit artikel

Lees verder »

Een dagboek bijhouden

Als mens is het fijn om sommige dingen van je ad te schrijven in een dagboek. Deze informatie is vaak prive, en niet bedoeld voor

Lees verder »

Sitemap maken

Om een mega menu te maken, is er eerst iets nodig dat een sitemap genoemd wordt. Een sitemap is een visuele weergave van de pagina’s

Lees verder »
Maker

De ‘posts’ pagina

De ‘post’ pagina is een template gemaakt om een enkele post mee vorm te geven. Op dit moment is de omslagfoto nog best wel groot,

Lees verder »

Code

.nav_item:hover + .menu_content::after , .nav_item:focus-within + .menu_content::after, .menu_content:hover::after, .menu_content:focus-within::after { content:”; position: fixed; width: 100%; height: 100vh; left:0; pointer-events: none; overflow: hidden; background-color: rgba( 0,

Lees verder »
Adviseur

UX analyses & adviezen

In dit artikel ga ik overzicht bijhouden van alle UX analyses en adviezen die Devoked heeft uitgevoerd. Als methode gebruik ik deze zelfontworpen Google Sheet,

Lees verder »

Leesbaarheid onderzoek van tekst op desktop

Samenvatting: Ter verbetering aan mijn huidige blog ben ik tot het inzicht gekomen om een korte samenvatting te schrijven onder mijn titel binnen de blog. Dat heb ik nog niet eerder gedaan, maar ik moet even kijken of het in de instellingen geregeld kan worden.

Lees verder »
Ontwerper

Devoked Blog ontwerpen

Voor ik kon beginnen met het ontwerpen van de Devoked Blog, heb ik eerst een leesbaarheidsonderzoek gedaan. Nu ga ik beginnen met het doorontwerpen van

Lees verder »

Leesbare lettertypes

Source code pro Lettertypes kiezen die het ‘lekkerste ‘leest. Laat ik beginnen met een standaard tekstje die bepaalt hoe leesbaar deze tekst is. Het gaat

Lees verder »

Een live document

Een live document is een document wat met enige regelmaat ge-update wordt met informatie. Een voorbeeld van een live document zijn bijvoorbeeld ramingen die gemaakt

Lees verder »

Usability testen

Wat is dat eigenlijk ‘usability’? En hoe test je dat? Volgens Bob de Webbouwer betekent usability gebruiksvriendelijkheid. De gebruiksvriendelijkheid kun je dus testen.

Lees verder »

Shop

Shop Devoked Vormgeven Routekaarten Plan van Aanpak Website ecosysteem Website site-map Website animaties Brainstormen Website Wordpress E-mail Onderzoeken Gebruiksvriendelijkheid Productie Transport Ontwerpen Recente ervaringen Website

Lees verder »

Paginasering van de blog

De blog heeft op dit moment een paginasering, maar ik wil eigenlijk dat dit wort vervangen met een lazy load achtige functie, tevens wil ik

Lees verder »

Lottie file opmaken

Vanuit Lottie Files ga ik proberen in de huisstijl kleuren van Devoked een Lottie File te maken. Ik gebruik deze Lottie: Alles wat nu paars

Lees verder »

Bedrijfspagina vormgeven

Wat kan je eigenlijk allemaal vertellen op een bedrijfspagina en hoe kun je die dan het beste vormgeven? Best wel relevante vragen lijkt mij om

Lees verder »