Podcast bespreking: Eindbazen #217 met Jesse van der Velde

Leestijd: 7 minuten

Deze aflevering van eindbazen met Jesse van der Velde zit stampvol interessante kennis die ik ga bespreken in dit artikel.

Eindbazen introduceert Jesse van der Velde als ‘gezondheidsgoeroe’ die pioniert in het omstreden gezondheidsgebied van de biohacking. Vanuit een intentie om mensen te helpen met hun gezondheid was Jesse een van de eerste online personal trainers in Nederland, met een eerste video op Youtube in 2006/2007. Jesse heeft in totaal 27 boeken uitgebracht, waarvan hij het boek ‘spirituele detox’ helemaal zelf heeft geschreven.

De redenen waarom je aan je immuunsysteem moet werken zijn volgens Jesse om ziekten te voorkomen en om zo oud mogelijk te worden. In het engels wordt de term longevity veel gebruikt voor het zo oud mogelijk proberen te worden. Jesse gelooft hier in en haalt wetenschappers aan die stellen dat de kennis en de technologie zo snel evalueert dat mensen die nu leven waarschijnlijk 150 jaar oud gaan worden, omdat in de aankomende 50 jaar ontdekt gaat worden wat de factoren zijn die de veroudering doen vertragen. In essentie is ouder worden celdeling: hoe meer celdeling er is, hoe sneller je veroudert.

Als we de negatieve invloeden van onze gedachten (stress), de mensen met wie wij ons omringen, van stoffen die ingeademd worden (roken), van dat wat we tot ons nemen; als we dat alles drastisch proberen te verminderen, dan wordt daardoor het proces van celdeling vertraagd.

Jesse van der Velde

Bestudeerd zijn de blue zones: de gebieden op aarde waar de mensen het oudste worden. Dan wordt gezien dat het niet per s├ę is wat hierboven staat, maar meer bepaald wordt doordat deze mensen leven in een community, waarbij ze samen voor elkaar zorgen. Ze leven veel meer in het moment, in plaats van dat ze dingen aan het doen zijn die hun stress oplevert. Deze mensen leven vaak onder de zon en staat meer in verbinding met de aarde door hun eigen groenten te verbouwen.

Het is daarbij overigens niet het doel om ‘het eeuwige leven’ te hebben met het lichaam, omdat op zielsniveau iedereen het eeuwige leven al heeft. De ziel staat in verbinding met het energetisch lichaam en het fysieke lichaam. Volgens Jesse heb je het eeuwige leven al en heb je waarschijnlijk al meerdere levens gehad hiervoor.

Jesse refereert aan Einstein, die ooit iets gezegd heeft in te trant van: als je 30 minuten hebt om een probleem op te lossen spendeer je 20 minuten aan het vinden van de juiste vraag. Het antwoord volgt dan eigenlijk als vanzelf. Als ondernemer stelt Jesse dat wanneer ze het antwoord niet hebben, dat ze dan de juiste vraag nog niet hebben weten te vinden. Dan heb je nog niet afgevraagd: wat is het probleem nou echt? En wat is vervolgens het probleem achter dát probleem en het probleem daarachter? Deze vragen stellen is volgens Jesse echt leiderschap.

Op de vraag wat er het meeste mist op het gebied van kennis over het immuunsysteem, vertelt Jesse over de darmflora. 70-80% van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Hij vertelt dat onze voeding ons immuunsysteem beschadigt door bijvoorbeeld veel tarwe en suiker te eten. Het microbioom dat in de darmen leeft wordt uit balans gebracht. Volgens Jesse is het microbioom zeer intelligent. Het is in staat om precies te weten wat het lichaam moet doen met wat het binnen krijgt: verteren of uitscheiden. Dit microbioom is pro actief: de productie van seratonine en dopamine start voor een groot gedeelte in de darmen. De bacteri├źn in het microbioom geven ook signalen aan het lichaam over wat je moet eten. Het lichaam wil altijd overleven en voortplanten. De darmflora vormt zich ook naar wat je eet. Er zijn volgens Jesse grofweg twee soorten bacteri├źn in de darmflora; goede en slechte. Als je gezonder wilt leven moet je dus eigenlijk beginnen bij balans aan te brengen in de darmflora. Door veel vezels te eten uit groente kun je de goede bacteri├źn weer terugkrijgen uit gefermenteerde groenten, zoals zuurkool, kefir of kimchi die helpen om de mechanisme in de darmen weer te herstellen.

Er zijn een paar duizend darmbacteriestammen en triljoen darmbacteri├źn. Het microbioom past zich dus aan op wat je eet. Door alleen maar slecht voedsel te eten sterven deze ‘goede’ darmbacteriestammen af, omdat het lichaam reageert op wat er binnen komt.

Vroeger werd wel verteld dat het lichaam 7 jaar oud was. Er vindt een constante celvernieuwing en -deling plaats. Dat betekent dat het lichaam dat je nu hebt, is opgebouwd in de afgelopen 7 jaar. Echter: tegenwoordig zeggen experts en wetenschappers dat je lichaam ongeveer 3 maanden oud is. Wanneer je vandaag gaat veranderen met anders te denken is dat stap 1. Denken informeert je emoties en emoties informeren je gedrag. Door meer te doen wat goed is informeer je het lichaam om meer behoefte te willen naar meer goed en vallen de slechte dingen automatisch weg. Over 90-100 dagen heb je namelijk een compleet ander lichaam.

Basisprincipes

De basis van gezondheid is enorm geloven in het zelfhelend mechanisme van het lichaam. Je lichaam reageert op je geloofsovertuigingen, je mindset: dat wat je visualiseert, dat wat je droomt, dat wat je gelooft. En het universum reageert daar altijd heel snel op. Hiervoor moet je de subtiele signalen waarnemen en naar je intu├»tie kunt luisteren en handelen, dan zul je zien dat de ‘wonderen’ van het leven bijna gebeuren.

Van je darmflora: een reactie op wat je eet en hoe je leeft. Dit duurt ongeveer 3 dagen en het heeft al effect op je darmflora.

En jij dient het leiderschap en de controle om de juiste bron van data (wat je eet en doet) krijgt. De input bepaalt de output.

Uit het bovenstaande lees ik de volgende rangorde / rangschikking:

1. Enorm geloven in het zelfhelende mechanisme van het lichaam
2. Denken ( intentie) informeert emoties
3. Emoties informeert je gedrag (beslissingen nemen / actie)
4. Je gedrag informeert informeert de darmflora (meer groente eten) [Ga gewoon meer doen van wat goed is] Dat informeert je behoefte naar meer goeds.
5. Je darmflora informeert het brein

In bovenstaande opsomming lees ik ook een cirkelbeweging van prikkels van het denken naar het brein.

Joep Schoppen

Fysieke, emotionele en spirituele gezondheid

Medicinale paddenstoelen

Jesse vertelt over plantmedicijnen en medicinale paddenstoelen. Hij vertelt over hoe hij de ‘Chaga’ ‘Reichi’ paddenstoelen. Hij bestudeerde deze paddenstoelen en kwam er achter dat deze paddestoelen enorme immuunregulatoren zijn. Deze paddenstoelen kunnen een immuunsysteem dat overactief is tot rust brengen.

De host van de podcast raadt de volgende documentaire hierbij aan: Fantastic Fungi (deze film staat niet op Netflix), maar is via https://fantasticfungi.com/watch/ te koop.

Voor Jesse was het een logische stap om van fysieke gezondheid meer onderzoek te doen naar emotionele en spirituele gezondheid. Zo vertelt hij over zijn ervaring waar in de ochtend in een zweethut ging zitten en ‘s avonds gingen ze het medicijn nemen. Hij had daar in eerste instantie een naar gevoel bij, maar hij leefde op dat moment al in de overtuiging dat het universum geen fouten maakt; de belangrijkste wet van het universum is de wet van de synchroniciteit: de samenkomst van omstandigheden gebeuren voor jou, niet tegen jou. Hij gelooft in vertrouwen hebben in het grotere geheel. Hij vertrouwde het plantmedicijn, want als je controle probeert te houden, dan ga je het verliezen. De les is dan altijd die van loslaten en overgave, in de flow komen en het medicijn vertrouwen.

Na de ceremonie voelde Jesse drie diepe waarden, die hij nog niet eerder had gevoeld, die op het volgende neerkwamen: als ik dood ga, wil ik de wereld zien in harmonie. De mensheid zien in harmonie met elkaar. Dan hoopt hij de mensheid te zien in gezondheid met elkaar. Dat iedereen in gezondheid leeft. En dat de mensen leven in verbinding met hun echte moeder: moeder aarde.

In een zeer helder visioen die Jesse kreeg, was die van de light body school. Dus hij ging die training in. In het eerste jaar dat hij meedeed vertelde Alberto (cursusleider) over de secret dream. Hij zei de oude sjamanen hadden allemaal een collectieve droom: zij dromen de wereld in wording: zij beseffen zich dat wij de creator zijn van onze realiteit in dit moment; van wat we nu voelen, zien, omdat we de creator zijn van onze eigen perceptie. Je bent dus de creator van je binnenwereld en gezamenlijk van de toekomst van de mensheid.

Je erft niet de wereld van je ouders, maar je leent hem van je kinderen.

Jesse van der Velde

Heling
Wat is heling? In essentie is het het vinden van een nieuw perspectief. Dat brengt de heling. Door een plaatmedicijn krijg je een soort bril op waarmee je nog scherper kan waarnemen van een mogelijke tijdlijn die de mens mogelijk aan het cre├źren is. Het waarneem van bronnen van informatie die in het morfogenetisch veld beschikbaar is. Of bijvoorbeeld het contact leggen met de spirit wereld, die er altijd is. Spirits zijn er altijd en uiteindelijk geven zij de heling.

Het universum is in directe respons op wat wij leven. Wat jij gelooft vormt zich om jou heen. Hierbij beschrijft Jesse het volgende:

  • We zijn een fysiek lichaam van vlees en bloed wat we kunnen aanraken.
  • We zijn een lichaam van emoties die we kunnen voelen.
  • We zijn een ziel, die het lichaam verlaat wanneer het lichaam sterft en voorbij levens reist.
  • We hebben een lichaam van energie veld / aura wat we bij ons dragen.

Bij de sjamanen is het energieveld leidend. Het energieveld informeert onze emoties, het fysieke lichaam en de (de)activatie van genen: epigenetica. De sjamanen zeggen dat jouw werkelijkheid leeft in het energieveld. En dat wat in het energieveld leeft, kan de sjamaan helen. Dit wordt het luminous energy field genoemd: het lichtgevende veld. De essentie is: wat leeft er in je? Wat voel je en waar is het een reflectie van? Als je stil kunt zijn om te voelen wat er binnen in je leeft, kun je het pas echt voelen. We hebben allemaal het zintuig om dit energieveld te voelen, maar we ontwikkelen het te weinig.

Jesse geeft aan dat wat er met je gebeurt een reflectie is van wat je leeft. Hij vraagt dan ook: ga maar eens een tijdlijn maken met alle gebeurtenissen tussen je geboorte en het nu en geef dan waar de grote momenten in je leven plaatsvonden. Wat waren de grote keerpunten in je leven? Ga vervolgens daar energetisch op invoelen. Waar was die gebeurtenis eigenlijk al ontstaan? Kun je een moment van beslissing voelen van misschien wel jaren eerder.

Ook wordt er nog een onderscheid gemaakt op het gebied van corona, waarin Jesse vertelt dat volgens cijfers van de RIVM 50 mensen onder de 70 AAN corona zijn overleden en alle andere cijfers zijn mensen die overleden zijn MET Corona. In een ceremonie kreeg Jesse een visioen dat moeder natuur zei dat ze wil dat de mens verantwoordelijkheid gaat nemen. Daarbij wordt een soort vision quest gevraagd, waarbij je een aantal dagen in afzondering naar binnen keert in je lichaam om jezelf af te vragen wie je bent en wat je wilt doen.

DEVOKED

				
					.woocommerce .widget_price_filter .ui-slider .ui-slider-range {

background-color: #fff;

}

.woocommerce .widget_price_filter .ui-slider .ui-slider-handle {

background-color: #fff;

}

.woocommerce .widget_price_filter .price_slider_wrapper .ui-widget-content {

background-color: #000;

}
				
			
				
					<script>

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {
jQuery(function($){
var mywindow = $(window);
var mypos = mywindow.scrollTop();
mywindow.scroll(function() {
if (mypos > 40) {
if(mywindow.scrollTop() > mypos) {
$('#stickyheaders').addClass('headerup');
} else {
$('#stickyheaders').removeClass('headerup');
}
}
mypos = mywindow.scrollTop();
}); }); });

</script>
<style>
#stickyheaders{
-webkit-transition: transform 0.34s ease;
transition : transform 0.34s ease;
}
.headerup{
transform: translateY(-110px); /*adjust this value to the height of your header*/
}
</style>
				
			

Long Read

nu slechts 4,70!

Uren
Minuten
Seconden

Home

Devoked Welcome and thank you for visiting the Devoked website. Login About us Portfolio Prices Research 0 Tracked Research Hours Last update: september ’21 Human

Lees verder ┬╗

Prices

Pricing Devoked is pricing itself as transparent possible. We want to make sure you see how a price is build up. Over the years I

Lees verder ┬╗

Webdesign

Web Design Onderzoek Kennismaking Overwegen Conversie Aanmelden Inloggen Inschrijven Aankopen Informeren Contact opnemen Tracking Gebruiksvriendelijkheid Vindbaarheid Veiligheid Ontwerp Vormgeving Opmaak Opmaak Tekst opmaak, beeld opmaak

Lees verder ┬╗

Website

Rekening Functionaliteiten Vormgeving Gebruiksvriendelijkheid Vindbaarheid Veiligheid Rekening MovingMatters.nl Welkom Welkom in het account voor MovingMatters. De prestaties zijn onderverdeeld in de categorie├źn hiernaast. Om de

Lees verder ┬╗

About

About us At this moment Devoked is a Research, Design and Development company, focussing on the interaction between humans and life. The Devoked brand Devoked

Lees verder ┬╗

Behaviour

Designing Human Behavior In order to Design Human Behavior we must first understand what behavior is and how it works. Behavior is the act of making

Lees verder ┬╗

Sales

Sales When selling happens between buyer and seller we call it sales. In sales there is a funnel where sales are going through.   Targets

Lees verder ┬╗

Research

Web Design Research In Web Design Research we focus on the following Key Performance Indicators (KPI): Functionality Usability Esthetics  Hierarchy Security Findability Support Functionality One

Lees verder ┬╗

Service Design

About Service Design Service Design is the design of structures, systems, chains, loops, journeys, cycles, models, mechanisms, curves and spectra in order to define all

Lees verder ┬╗

Human

Designing Human Experience Human Experience is a phenomenon happening within the conscious and subconscious mind. The receptors of the central nervous system sensor raw stimuli

Lees verder ┬╗

Templates

Simple Text Padding: 100px Title: 50px | Font: Lato Body: 25px | Font: Helvetica Sub title: 30px | Font: Lato Animations: fade in

Lees verder ┬╗

Web Design

Current work Devoked.com ApointCBP.nl ProMasters.nl Recent work Shoelala.nl MovingMatters.nl Floorvandersteen.nl Van-V.nl ArtistChocolate.com Early work BureauMPA.nl PearlSmileNederland.nl CorreaInstallaties.nl MetEsther.nl SchoppenVideo.nl YogiBag.nl

Lees verder ┬╗

If this then that

Wanneer je Facebook gebruikt om je content te distribueren, dan is gebruik maken van IFTTT* (If This Than That). Deze integratie tussen WordPress Websites Elementor

Lees verder ┬╗

Thuis werken

Thuis werken is het nieuwe normaal. Sinds de corona crisis neemt het aantal thuis werkenden toe. Het is daarom belangrijk om voor deze ervaring van

Lees verder ┬╗

De slaapbeleving

Slapen doen we allemaal. Vaak slaapt een mens 1/3 van zijn leven (8 uur). Dit is aanzienlijk veel en daarom dat je in dit artikel

Lees verder ┬╗

Het gebruik van Spotfy

Spotify is d├ę app voor het streamen van muziek en podcasts. In dit artikel schrijf ik op wat er qua gebruikerservaring verbeterd kan worden aan

Lees verder ┬╗

Voedsel bereiden

Hoe maak je voedsel goed klaar? Ik ga vandaag spruitjes koken, maar hoe maak je die nou het lekkerste klaar? Het ‘kontje’ er af Buitenste

Lees verder ┬╗

Over Devoked

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Ik ben Joep Schoppen, eigenaar en oprichter van Devoked. Sinds juli 2018 ben ik als internet ondernemer mezelf gaan

Lees verder ┬╗

Slapen

Slapen moeten we allemaal. Daarom beschrijf ik in dit artikel de ervaring voor, tijdens en na het slapen van de gemiddelde mens. Voor het slapenVoor

Lees verder ┬╗

Ik heb een Error

Heel verveld natuurlijk, maar ik heb een error. Deze error: er heeft een kritieke fout voorgedaan op je site wordt veroorzaakt door de volgende foutcode:

Lees verder ┬╗

Het maken van een website

Een website maken is een vakmanschap. Het vergt disciplines uit meerdere delen van ontwerp tot ontwikkeling en van schrijven tot communiceren met andere partijen betrokken

Lees verder ┬╗

Toileteren

Toileteren doe je tijdens je dag meerdere keren. Je doet het na het consumeren. Wat je er voor doet is consumeren en zorgen voor WC

Lees verder ┬╗

Naar huis gaan

De ervaring met de supermarkt eindigt als de klant de supermarkt verlaat. Daar wordt de klant weer een mens. De mens zal naar huis gaan.

Lees verder ┬╗

Bedrijfsonderzoek

Over het bedrijf Wat doet het bedrijf? Wat is het aanbod? Wat is het doel van uw bedrijf? Wat maakt uw bedrijf speciaal? Wie probeert

Lees verder ┬╗

Een brief schrijven

Wie de brief schrijft kan verschillen. Dit kunnen mensen zijn, maar vooral bedrijven / de marketingafdeling. Wat staat er in de brief? Wij schrijft het?

Lees verder ┬╗

Een enveloppe maken

Voordat iemand een brief ontvangt, moet deze natuurlijk wel in een enveloppe. Deze moet worden gemaakt. Hoe wordt deze gemaakt? Hoe duurzaam is dat?

Lees verder ┬╗

Brief versturen

Het versturen van een brief gaat via een postbus. Daar stop je de brief in. Vervolgens wordt deze geleegd en wordt de brief verstuurd via

Lees verder ┬╗

Bewustzijnsvormen

Hoger bewustzijn: flow Hoog bewustzijn: mindset, vrij wil Basis bewustzijn: gedachten Laag bewustzijn: karakter Onderbewustzijn

Lees verder ┬╗

Bootcamp

Een bootcamp is een meerdaagse training in het leren toepassen van de kennis van levensbelevingen. Via:– Workshops: Diepteanalyse, Brainstorms,  – Focusgroepen: Mapping, – Prototyping: A-B testen,  Proof

Lees verder ┬╗

Logo laten maken

Als merk wilt u een logo laten maken bij Devoked. Hoe die ervaring er uit ziet, kunt u hieronder lezen. Briefing Iteraties Aliteraties

Lees verder ┬╗

Login

Als Devoked Member kunt u inloggen om de taken, planning, status en statistieken te vinden over uw project met Devoked.

Ontdek de ervaring