Inhoud van dit artikel:
Leestijd: 2 minuten

In het Engels klinkt alles beter. Dus ook de vraag van dit artikel: what is the purpose of life?

Ik moet zeggen dat ik met die vraag worstel. Dat komt omdat ik op zich wel een doel voor ogen heb; het beter maken van ervaringen. Alleen toen bedacht ik mij. Is dat het dan? En daar ging het een beetje mis, want daardoor raakte ik een beetje de weg kwijt en kwam ik steeds weer terug bij het begin.

Gelukkig hebben we Youtube waar je deze vraag ook kan stellen. Na twee filmpjes ben ik weer gerust gesteld. De eerste was van Sadhuru die vertelde dat het juist zo is dat er geen doel is in het leven en dat dat juist fijn zou zijn. Dat leven wel belangrijk is, maar jouw individu niet zo heel erg belangrijk. Dat is wel een fijn perspectief omdat het een bepaalde druk weg haalt.

Het kwam er dus op neer dat het gaat om ‘ zijn’ (to be). En dat je je best moet doen om er iets moois van te maken.

Zo ook in het filmpje van Elon Musk. Hij is een van de mensen die mij inspireert en hij zei dat het doel van het leven is om aan de toekomst te denken en niet sad te zijn. Misschien is dat het dan wel. Alles geven voor een betere wereld, wat het ook mogen zijn. En dan met dat beeld tevreden kunnen zijn.

Als je een sterk doel heb (de why) dan kan je bijna alle hows overwinnen. Zoiets zei Nitsche.

Ik mag dan een individu zijn, maar mijn doel staat nog steeds vast: ervaringen verbeteren door deze op te schrijven. Dat is waarom Devoked nu een database gaat worden met zo veel als het maar kan ervaringen vanuit verschillende perspectieven.

Ja… soms ben ik ook lost, maar dat hoort er een beetje bij. Door het leven ook weer niet te zien als iets dat super speciaal is als persoon zijnde, maar wel speciaal als zijnde het leven zelf. Ik zal vast nog veel tijd nodig hebben om dit te begrijpen.

— update —

Ik had gisteren weer even een momentje waarop ik het eventjes niet meer wist. Omdat ik het gevoel had dat ik niet meer wist waarom ik het allemaal deed paste ik de volgende techniek toe: blijven doorvragen met ‘waarom’?

Uiteindelijk kwam ik er achter dat de ervaringen in het klein met de dingen die mensen meemaken voor mij niet mijn purpose zijn, maar juist de ervaring met het leven in het groot, om die te verbeteren, dat is mijn purpose hoe ik de ervaring met het leven duurzamer, leuker, gezonder, veiliger, etc. kan maken. Dat is waar ik op uitkwam. Het leven als geheel dus beter maken. En dat doe ik in het klein door met Devoked de ervaringen te beschrijven die er mogelijk zijn.

  • Als

  • Met

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen