Webdesign is the design of a webpage. On this page we will take you through the proces of designing the Devoked website. There will be a guideline for following the steps necessary to build a good site.

First of all I like to start with the things I know. 3 years in the game must give me a sense of what is good, what works, and what does not. First I look at the websites I just today and moreover; why I use them.

Lets go into my history…

So the main websites I use are informational, like Wikipedia, Google, Encyclo, but also sites like Netflix, Facebook and Gmail are there. So what makes it that I just these websites? What makes it so good? And what can I learn from these websites?

The thing that is most essential to me is the purpose of the website. For me it is a certain goal I like to accomplish when I look at a website. 

The question that I need to answer is the following: what purpose has my website? I think it is about the describing of information, meaning the website must look like a blog kinda website, because that is the mean goal. 

Plus I like to inform others if the Experience is bad. And I give them tailor made soltutions.

Devoked Experience. 

Documentation

 

 

 

Experience Design Process

 

 

Een van de belangrijkste onderdelen van de user experience op een website is de navigatie op de website. De navigatie dienst om een bepaald doel te bereiken. Zo moet het voor gebruikers op Devoked.com mogelijk zijn om contact op te nemen en om in te loggen op het account van de klant.

 

De pagina van het inloggen moet een zoekfunctie hebben waar als ze daarop klikken dat de kans bijna 100 is dat ze zichzelf gaan vinden.

New post announcement

Het ding is: er is genoeg keuze, maar wat plaats je op een pagina. Hoe groot is dit onderdeel bijvoorbeeld? Wat is nodig? Bijv. bij het bellen. Je moet het kunnen lezen als je het nummer wil overnemen, maar je kan ook direct bellen.

Logboek

Logboek aantekeningen voor bij het aanpassen van de website van Devoked en dan in het bijzonder de homepage. Dingen die belangrijk zijn, komen groter in beeld dan de minder belangrijke dingen. Het wordt een woordweb van woorden gerangschikt op volgorde van belangrijkheid, urgentheid, haalbaarheid, uitvoerbaarheid.

 

We beginnen met een white screen en die zet ik op 100vh, wat inhoudt dat de hoogte 100% viewport height heeft. Vervolgens dacht ik aan een slider. dus een slider die full page is en eigenlijk dus maar 1 slider is en meer niet. 

Gedesignd door

Devoked

Gedesignd door

Devoked

Probleem oplossen

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen

Gebruiker ervaart een probleem

Er ontstaat een behoefte

Doelgroep analyse
Bedrijfsanalyse

Drukt op link

Gebruikers binnenwereld

Devoked achter de schermen